Как да регистрирате банката си преди да си пратите пари в дебитната ви карта !!!

Go down

Как да регистрирате банката си преди да си пратите пари в дебитната ви карта !!!

Писане by Admin on Пет Сеп 19, 2008 3:07 pm

Как да регистрирате банката си преди да си пратите пари в дебитната ви карта !!!


След като влезем в акаунта си в AlertPay на очи се набива едно бутонче горе Withdraw Funds. Цъкаме там и на следващата страница откриваме, че има единствено 2 възможности за теглене на пари - банков превод и чек. Да, но ние разполагаме само с дебитна карта, нали. Няма страшно, зад всяка дебитна карта всъщност стои банкова картова сметка. Затова първо ще добавим тази сметка към профила ни в AlertPay.

Кликаме върху My Profile, след това на Bank Accounts и накрая бутона Add. Изкача падащо меню, където трябва да е избрана държава България. Натискаме бутона Next. На следващата страница трябва да попълним информация за нашата картова сметка:

Account Type - тук трябва да изберете между Personal Checking и Personal Savings. По принцип картовите сметки трябва да отговарят на понятието Personal Checking, но на много места се препоръчва да се избере Personal Savings. Според мен няма голямо значение кое от двете ще се избере, но Personal Savings е проверено и препоръчано, така че използвайте него.

Customer Name - въвеждате името си. Фамилията трябва да е вече въведена.

Account Number - това са последните 10 цифри от IBAN номера на картовата ни сметка. Заедно с дебитната карта, банката трябва да ви е дала и едно картонче, на което пише IBAN-а на сметката. Ако нямате такова картонче, обърнете се към банката, издател на картата, за да научите IBAN номера си.

Bank Code - това е най-проблемната част от цялата процедура. Това е 8-цифрен код на банковия клон, издател на картата. Проблемът е, че тези кодове вече не се използват от нашите банки, откакто се въведе IBAN. Звъннете в банковия си клон, за да ги питате за този код (не става въпрос за BIC код!). Възможно е там да не го знаят, тогава ми пишете, мога и да помогна да се намери. Имам теория, че каквито и 8 цифри да се въведат, няма да има проблем, защото за банката е важен единствено IBAN-a, но това не е потвърдено.

SWIFT BIC - това е BIC код на банката издател на картата. Пише го на картончето, както и на сайта на банката ви.

IBAN - това е IBAN номерът на картовата ви сметка. Пише го на картончето към дебитната карта. Ако не го знаете, обърнете се към банката издател на картата.

Bank Name - тук трябва да въведем името на обслужващата ни банка на английски език.

Bank Phone Number - това е телефонен номер за връзка с банката. Вземето го от сайта на банката си.

Bank Contact Name - това поле може да остане празно.

Когато попълним всичко, кликаме върху бутона Next. Уверете се, че сте попълнили всичко правилно преди да потвърдите добавянето на сметката!

Готово! Вече имаме добавена банкова сметка в AlertPay. Тя трябва да излиза в менюто Bank Accounts и статусът й да е Confirmed. Сега можем да изтеглим парите си чрез Withdraw Funds –> Bank Transfer. Те ще са налични в дебитната карта след 2-3 работни дни, защото е нужно време да се придвижи транзакцията.

Admin
Admin

Male Брой мнения : 23
Местожителство : sofia
Registration date : 19.09.2008

Вижте профила на потребителя http://making-money-online.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите